Kombiner STX med ...

På VGHF har du mulighed for at kombinere din STX- eller HF-uddannelse med andre uddannelser og særlige retninger.

 Team Danmark - STX kombineret
med en sportslig karriere

Hvis du TeamDanmark-elev, kan du gennemføre gymnasieuddannelsen via et fireårigt forløb på Viborg Gymnasium. Forløbet gør det muligt for dig at kombinere en elitesportslig satsning med en ungdomsuddannelse på fleksible vilkår

 

Du kan vælge den studieretning du vil, for der bliver plads til din sport ved siden af. Du får mulighed for morgentræning, færre timer og lektier i hverdagen og dermed bedre mulighed for en sammenhængende hverdag, hvor der er plads til skole, sport og dit sociale liv. Når du har brug for støtte til lektierne, er vores innovative Lektier Online en genial løsning. Her kan du få rigtig god lektiehjælp om aftenen fra studerende på Aarhus Universitet.

 

På VG behøver du ikke gå i en bestemt studieretning, når du er TeamDanmark eller fx benytter dig af tilbuddet om morgentræning. Du kan vælge den studieretning, der passer lige præcis dig bedst i forhold til senere karrierevalg, samtidig med at du dyrker din sport på højt niveau.

 

Er du godkendt af Team Danmark, og benytter du dig af muligheden for at forlænge din uddannelse, kan du få SU i det ekstra studieår.

 

 

ART-GK - STX eller hf kombineret med Billedkunst, scenekunst, skrivekunst eller musik

 

Har du lyst til at bruge masser af tid og energi på at blive dygtig til musik, scenekunst, billedkunst eller skrivekunst og samtidig tage en gymnasieuddannelse i et stærk, kreativt miljø, hvor faglighed og fællesskab går hånd i hånd?

 

Et tæt samarbejde mellem Kulturskolen Viborg og Viborg Gymnasium betyder, at du faktisk kan begge dele. Vi sørger nemlig for, at du som elev på Kulturskolens talentforløb - ART-GK - får skræddersyet dine skemaer, så store afleveringer ikke falder sammen med turnéer og forestillinger. Og du vil opleve en hverdag, som hænger sammen med både skolearbejdet og tid til at øve eller arbejde kunstnerisk.

 

Som elev på ART-GK har du mulighed for at tage en STX på fire år eller en HF på tre år.

 

Se folder om ART-GK her.

 

Se mere på Kulturskolens hjemmeside her

 

 

 


 
Bestil brochure

Bliv klogere på STX-uddannelsen og studiemiljøet på Viborg Gymnasium.

BESTIL BROCHURE
 
Studieretningsprogram

Prøv vores online studieretningsprogram og få overblik over fag, niveaukrav m.v.

START PROGRAMMET