Kombiner STX med ...

På VGHF har du mulighed for at kombinere din STX-uddannelse med andre uddannelser og særlige retninger.

 Viborg Elite & Team Danmark - STX kombineret
med en sportslig karriere

Hvis du TeamDanmark-elev, kan du gennemføre gymnasieuddannelsen via et fireårigt forløb på Viborg Gymnasium & HF. Forløbet gør det muligt for dig at kombinere en elitesportslig satsning med en ungdomsuddannelse på fleksible vilkår

 

Du kan vælge den studieretning du vil, for der bliver plads til din sport ved siden af. Du får mulighed for morgentræning, færre timer og lektier i hverdagen og dermed bedre mulighed for en sammenhængende hverdag, hvor der er plads til skole, sport og dit sociale liv. Når du har brug for støtte til lektierne, er vores innovative Lektier Online en genial løsning. Her kan du få rigtig god lektiehjælp om aftenen fra studerende på Aarhus Universitet.

 

På VGHF behøver du ikke gå i en bestemt studieretning, når du er TeamDanmark eller fx benytter dig af tilbuddet om morgentræning. Du kan vælge den studieretning, der passer lige præcis dig bedst i forhold til senere karrierevalg, samtidig med at du dyrker din sport på højt niveau.

 

Er du godkendt af Team Danmark, og benytter du dig af muligheden for at forlænge din uddannelse, kan du få SU i det ekstra studieår.

 

 

Musik og MGK - STX kombineret med musikundervisning

Tag en gymnasieuddannelse, mens du samtidig forbereder dig til en videregående musikuddannelse. Musikalsk Grundkursus, MGK, er et overbygningskursus, der har til formål at uddanne musikudøvere og forberede elever til en videregående musikuddannelse.

 

MGK-kursus er for elever, der gerne vil kombinere gymnasieuddannelsen med et MGK-kursus. Uddannelsen tager fire år, og for at komme i betragtning ved den årlige optagelsesprøve skal du både kunne og ville noget med din musik. Der er ca. 10 studiepladser pr. år i det område, der dækker det gamle Viborg Amt.

 

Vi samarbejder også med Viborg Musikskole. Dette samarbejde betyder, at du kan få instrumentalundervisning på VGHF efter skoletid af musikskolens dygtige undervisere, så du ikke behøver tage på Musikskolen for at modtage undervisningen.

 

 Hvis du TeamDanmark-elev, kan du gennemføre gymnasieuddannelsen via et fireårigt forløb på Viborg Gymnasium & HF. Forløbet gør det muligt for dig at kombinere en elitesportslig satsning med en ungdomsuddannelse på fleksible vilkår


 
Bestil brochure

Bliv klogere på STX-uddannelsen og studiemiljøet på Viborg Gymnasium & HF.

BESTIL BROCHURE
 
Studieretningsprogram

Prøv vores online studieretningsprogram og få overblik over fag, niveaukrav m.v.

START PROGRAMMET