Vil du have en uddannelse,
der åbner næsten alle døre?

 

STX Studentereksamen på Viborg Gymnasium

Med en STX-studentereksamen fra Viborg Gymnasium bliver du klar til at læse videre. Både på mellemlange og videregående uddannelser lige meget hvilken studieretning du vælger. Vi er særligt stærke på kreativitet og naturvidenskab, og det afspejles i vores unikke studieretninger Medier&Informatik,  BioScience og Science i kombination med valgfaget Design & Arkitektur. Det er alle studieretninger, som du kun finder Viborg Gymnasium.

 

Vores karaktergennemsnit ligger over landsgennemsnittet for både mundtlige og skriftlige fag, så du får en solid, faglig studentereksamen med fra VG. På VG har vi ti studieretninger og mange valgfag, som giver dig mulighed for at vælge et utal af fag og fagkombinationer, der passer til dine interesser. 

VG udbyder som den eneste uddannelse i Danmark studieretningen Medier & Informatik, hvor du har Mediefag A, Engelsk/Matematik på A-niveau og Informatik på B-niveau. Se mere om studieretningen her.

VG tilbyder denne studieretning, fordi vi har en stærk kreativ profil med meget kompetente undervisere og med mange lokale samarbejdspartnere inden for det kreative område, bl.a.The Animation Workshop og Medieskolerne. Så udover mediefag på A-niveau udbyder VG som det eneste gymnasium i Viborg faget Design & Arkitektur som kunstnerisk fag i 1.g sammen med de øvrige kunstneriske fag.

Indenfor naturvidenskab har vi også den unikke studieretning BioScience samt muligheden for at lave en STEAM-udgave af studieretningen Science ved at vælge Design og Arkitektur som valgfag. Begge uddannelsestilbud finder du kun på Viborg Gymnasium.

Design og arkitektur i kombination med Science-studieretningen giver dig en naturvidenskabelig studieretning, som er bygget op omkring et STEAM-princip (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics). Kombinationen af Design-faget med Science-studieretningen taler direkte ind i en mere undersøgende, kreativ og innovativ tilgang til naturvidenskab, hvor teori og praksis forenes i det naturvidenskabelige og kunstneriske fag.

BioScience er en studieretning, hvor du har Biologi på A-niveau og Kemi på B-niveau som studieretningsfag. Her dykker du ned i den levende verden, hvor du kombinerer teori, feltarbejde i naturen og laboratoriearbejde. Du får for eksempel indsigt i, hvordan biologisk og kemisk viden udnyttes til miljøbeskyttelse, anvendelse af lægemidler, fysisk træning og produktion af fødevarer.

Udover de unikke studieretning har vi en særlige matematik-indsats, Mod på matematik, hvor du både kan løfte dig fagligt og få hjælp til matematikken.

Hvis du vælger VG, kan du se frem til en fantastisk studietid med masser af mening, mennesker og mange muligheder for videre uddannelse.