Vil du have en uddannelse,
der åbner næsten alle døre?

 

STX Studentereksamen på Viborg Gymnasium

Med en STX-studentereksamen fra Viborg Gymnasium bliver du klar til at læse videre. Både på mellemlange og videregående uddannelser lige meget hvilken studieretning du vælger.
  

 

Vores karaktergennemsnit ligger over landsgennemsnittet for både mundtlige og skriftlige fag, så du får en solid, faglig studentereksamen med fra VG. På VG har vi ti studieretninger og mange valgfag, som giver dig mulighed for at vælge et utal af fag og fagkombinationer, der passer til dine interesser.

VG udbyder som den eneste uddannelse i Danmark studieretningen Medier & Informatik, hvor du har Mediefag A, Engelsk/Matematik på A-niveau og Informatik på B-niveau. Se mere om studieretningen her.

VG tilbyder denne studieretning, fordi vi har en stærk kreativ profil med meget kompetente undervisere og med mange lokale samarbejdspartnere inden for det kreative område, bl.a.The Animation Workshop og Medieskolerne. Så udover mediefag på A-niveau udbyder VG som det eneste gymnasium i Viborg faget Design & Arkitektur som kunstnerisk fag i 1.g sammen med de øvrige kunstneriske fag.

Går dine interesser mere i retning af naturvidenskab, så vær opmærksom på, at vi bl.a. udbyder studieretningen BioScience, hvor du har Biologi på A-niveau og Kemi på B-niveau som studieretningsfag. Denne studieretning udbydes kun på Viborg Gymnasium, og ikke på byens andre gymnasier. Det samme gælder for vores særlige matematik-indsats, Mod på matematik, hvor du både kan løfte dig fagligt og få hjælp til matematikken.

Hvis du vælger VG, kan du se frem til en fantastisk studietid med masser af mening, mennesker og mange muligheder for videre uddannelse.