Talenttilbud og faglige aktiviteter efter skoletid
Akademiet for Talentfulde Unge
Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er et toårigt forløb for 5 gymnasieelever udvalgt efter ansøgning. Sammen med elever fra andre gymnasier i Region Midt deltager de i blandt andet workshops, foredrag og virksomhedsbesøg for at blive bedre forberedt til en akademisk karriere. ATU-forløbet strækker sig over 2 år fra midten af 1.g til midten af 3.g og afsluttes med en diplomoverrækkelse.
Læs mere på atumidt.dk
Kontaktperson på VG: Kim Bruun
DM i science
Dette er en holdkonkurrence i teoretiske og eksperimentelle naturvidenskabelige kompetencer for 1.g’ere og 1.hf’ere. Sidste fredag før jul dyster alle interesserede holdvist i laboratoriet, og fokus er at lave fede eksperimenter og hygge. Vi udvælger dog også det hold, der skal repræsentere skolen ved den regionale konkurrence og uddeler kantinekort som præmier. Vinderen af DM i science skal repræsentere Danmark ved det europæiske science-OL.
Læs mere på eros.dk
Kontaktperson på VG: Kim Bruun
Drughunters
Medicinalvirksomheden Lundbeck afholder årligt en gymnasiekonkurrence i medicinaludvikling. Der er separate konkurrencer i kemi, biologi og bioteknologi og årligt udmeldes et tema. VG deltager normalt i mindst en af de tre fagkonkurrencer.
Læs mere på lundbeck.com/drughunters
Kontaktperson på VG: Kim Bruun og Jacob Højgaard Thinggaard
Faglige OL-konkurrencer
Elever med biologi, kemi eller fysik på A- eller B-niveau får mulighed for at deltage i 1. runde i OL. Og dem, der klarer sig bedst, går videre til anden runde på Sjælland og ultimativt kan kvalificere sig til at repræsentere Danmark ved det internationale OL. Vi tilbyder er træningsgang før hver runde, hvor eleverne mødes og diskuterer opgaveløsning med en faglærer. Skolerunderne er for alle, men de efterfølgende runder næppe for mere end et par stykker.
Læs mere:
http://www.biologiolympiade.dk
https://www.ipho2013.dk/fysikolympiade/
Kontaktperson på VG: Kim Bruun
Frisport
VG udbyder forskellige aktiviteter efter skoletid, hvor det ikke kun går ud på at bruge hovedet men også kroppen. Der vil blive udbudt en bred vifte at aktiviteter såsom Fodbold, Futsal, Håndbold, Volleyball, Kampsport, fysisktræning og løb.
Kontaktperson på VG: Torben Frank Petersen
Georg Mohr
Georg Mohr-konkurrencen er en konkurrence i lidt anderledes matematik, end den vi normalt arbejder med på gymnasiet. Alle elever med matematik på A- og B-niveau får mulighed for at deltage i 1. runde. Og dem, der klarer sig bedst, går videre til anden runde. Skolen har en Georg Mohr-studiekreds, hvor eleverne mødes, regner og diskuterer opgaveløsning.
Læse mere: http://www.georgmohr.dk/
Kontaktperson på VG: Clemens Nordentoft
Lektiecafé
På VG er der lektiecafé hver mandag og onsdag kl. 13.30-16.00. Om mandagen vil der være en dansklærer og en matematiklærer. Om onsdagen er det en engelsklærer og en matematiklærer, der er tilstede. Derudover vil der være to lektiecaféassistenter i lektiecaféen, hvor du kan få hjælp til afleveringer og lektier. Lektiecaféen er for alle skolens elever, lige meget hvilket niveau eller trin, de befinder sig på, og man kan også bare komme, hvis man vil have et hyggeligt sted at lave sine lektier.
MasterClass
Skolen arrangerer hvert år MasterClasses i en række forskellige fag. De løber over et antal eftermiddage, hvor vi går i dybden med forskellige fagligheder og bruger skolens udstyr. Vi har fx afviklet masterclasses i eSport, kreativ tænkning, kryptologi, molekylær gastronomi og italiensk.
Model United Nations
Model United Nations (MUN) er en simulering af arbejdet i FN´s sikkerhedsråd, hvor gymnasieelever fra forskellige lande med interesse for international politik mødes og diskuterer et bredt udvalg af aktuelle politiske emner, fx Israel-Palæstina og konflikten i Syrien. De forskellige debatter følger samme protokoller og procedurer som det rigtige FN, og ud over de mange faglige input er Model United Nations-konferencer også en rigtig god mulighed at knytte venskaber på tværs af skoler og lande.
Læs mere: http://www.nmun.org/
Kontaktperson på VG: Kira Kaasgaard Bang
SubUniversity
SubUniversity er et mentorbaseret brobygningsprojekt mellem gymnasier i Region Midt og Aarhus Universitet. Man er tilknyttet universitetsstuderende som mentorer og deltager i et særligt mentorforløb på Aarhus Universitet. Mentorforløbet består af fire dagsseminarer som afholdes på Aarhus Universitets i løbet af 2.g, hvor der vil både være faglige oplæg og et program, som er tilrettelagt af mentorerne. SubUniversity er et mønsterbryderprojekt, vi efter ansøgning tilbyder 12 elever, der ikke har forældre med en akademisk uddannelse.
Læs mere: http://www.au.dk/subuniversity/
Kontaktperson på VG: Kim Bruun
Unge Forskere
3.g’ere, der har skrevet SRP i anvendt naturvidenskab, kan arbejde videre med sit projekt, møde andre teknikinteresserede og vinde attraktive præmier.
Læs mere: http://ungeforskere.danishsciencefactory.dk/
Kontaktperson på VG: Kim Bruun