Meget mere faglighed

Uddannelse handler om at udvikle sig og blive klogere - og på VG er vi fokuserede på at alle løfter sig, uanset hvilket niveau man starter på. Vi kalder det løfteevne. Fordi vi gerne vil løfte alle vores elever socialt, mentalt og fagligt.

 

På VG tager vi afsæt i den enkelte elevs forudsætninger og uddanner med udgangspunkt i det. Er der brug for at indhente noget tabt, starter vi her. Det kunne for eksempel være med tilbuddet om Mod På Matematik.

 

Er der særlige evner eller interesser, har vi mere at tilbyde talenterne. Det kunne være Science Talent eller Model United Nation. Vi tror på, at karakterer er vigtige - men at nyttig viden, nysgerrighed og kreativitet er vigtigere. Det skaber nemlig engagement
og lyst til mere.

 

Se "Talentstrategien for Viborg Gymnasium".

DE SMALLE TILBUD

… til elever, som både er interesserede og blandt de mest talentfulde


Akademiet for Talentfulde Unge
Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er et toårigt forløb for 5 gymnasieelever udvalgt efter ansøgning. Sammen med elever fra andre gymnasier i Region Midt deltager de i blandt andet workshops, foredrag og virksomhedsbesøg for at blive bedre forberedt til en akademisk karriere. ATU-forløbet strækker sig over 2 år fra midten af 1.g til midten af 3.g og afsluttes med en diplomoverrækkelse.

 

Læs mere: http://atumidt.dk/

 

Kontaktperson på VG: KI

 

Faglige OL-konkurrencer
Elever med biologi, kemi eller fysik på A- eller B-niveau får mulighed for at deltage i 1. runde i OL. Og dem, der klarer sig bedst, går videre til anden runde på Sjælland og ultimativt kan kvalificere sig til at repræsentere Danmark ved det internationale OL. Vi tilbyder er træningsgang før hver runde, hvor eleverne mødes og diskuterer opgaveløsning med en faglærer. Skolerunderne er for alle, men de efterfølgende runder næppe for mere end et par stykker.

 

Læs mere: http://www.emu.dk/modul/biologiolympiade-0

                  http://www.kemiolympiade.dk/

                  http://www.fysikolympiade.dk/

 

Kontaktperson på VG: KI

 

Georg Mohr
Georg Mohr-konkurrencen er en konkurrence i lidt anderledes matematik, end den vi normalt arbejder med på gymnasiet. Alle elever med matematik på A- og B-niveau får mulighed for at deltage i 1. runde. Og dem, der klarer sig bedst, går videre til anden runde. Skolen har en Georg Mohr-studiekreds, hvor eleverne mødes, regner og diskuterer opgaveløsning.

 

Læse mere: http://www.georgmohr.dk/

 

Kontaktperson på VG: CN

 DE TRADITIONELLE TILBUD

... til elever, som både er interesserede og talentfulde

 

SubUniversity
SubUniversity er et mentorbaseret brobygningsprojekt mellem gymnasier i Region Midt og Aarhus Universitet. Man er tilknyttet universitetsstuderende som mentorer og deltager i et særligt mentorforløb på Aarhus Universitet. Mentorforløbet består af fire dagsseminarer som afholdes på Aarhus Universitets i løbet af 2.g, hvor der vil både være faglige oplæg og et program, som er tilrettelagt af mentorerne. SubUniversity er et mønsterbryderprojekt, vi efter ansøgning tilbyder 12 elever, der ikke har forældre med en akademisk uddannelse.

 

Læs mere: http://www.au.dk/subuniversity/

 

Kontaktperson på VG: KI

 

Unge Forskere
3.g’ere, der har skrevet SRP i anvendt naturvidenskab, kan arbejde videre med sit projekt, møde andre teknikinteresserede og vinde attraktive præmier.

 

Læs mere: http://ungeforskere.danishsciencefactory.dk/

 

Kontaktperson på VG: KI

 

MasterClass
Skolen arrangerer hvert år MasterClasses i en række forskellige fag. De løber over et antal eftermiddage, hvor vi går i dybden med f.eks. teori, litteratur, grammatikkens finurligheder og spændende eksperimenter.

 

Se mere her

 

Kontaktperson på VG: KS

 

Masterclass Matematik
Hvert år deltager elever fra 3.g på flere gymnasier i ScienceTalenters MasterClass i Matematik. Undervisning på skolen fungerer som forberedelse til en fælles todages matematik-camp. Den første dag af denne camp foregår på Aarhus Universitet, hvor vi besøger Institut for Matematik og Institut for Datalogi. Den anden dag afholdes på VG med opgaver og matematikoplæg.

 

Kontaktperson på VG: LJ

 

WriteClub
Write Club er en skriveklub for Viborg Gymnasiums bedste og mest kreative skribenter. Via en optagelsesprocedure med udgangspunkt i motiverede ansøgninger bliver udvalgte elever en del af skolens skriveelite. Til møderne kommenterer og udfordrer medlemmer åbent og ærligt hinandens skriftlige produktioner, og mens denne løbende kreative ilddåb kræver tillid og stiller krav til medlemmernes tekstarbejde, så udvikler den samtidig medlemmernes skriftlige egenskaber og giver en tiltro til egne evner. Ud over en række faste møder i Write Club arrangeres der også workshopdage for medlemmerne.
Write Club samarbejde med Forfatterskolen i Viborg.

 

Kontaktperson på VG: LH og PO

 

Kor
VG-korets repertoire spænder bredt - som eksempel har koret tidligere sunget folkeviser, pop/rock-sange, julesange, latinamerikanske bossa novaer og afrikanske march-sange.
Der er optagelsesprøver til koret, så der garanteres en høj kvalitet af sangen, og alle satser er 3-, 4- eller 5-stemmige. Sangerne i koret kommer fra alle studieretninger, alle fagpakker og alle klassetrin, hvilket giver rig mulighed for, at der kan dannes venskaber på kryds og tværs af gymnasiet.
Vi øver ca. en gang om ugen i en pause - enten imellem 1. eller 2. modul eller imellem 2. og 3. modul.

 

Kontaktperson på VG: BM og NJ

DE BREDE TILBUD

... til alle elever, som er interesserede

 

DM i science
Dette er en holdkonkurrence i teoretiske og eksperimentelle naturvidenskabelige kompetencer for 1.g’ere og 1.hf’ere. Sidste fredag før jul dyster alle interesserede holdvist i laboratoriet, og fokus er at lave fede eksperimenter og hygge. Vi udvælger dog også det hold, der skal repræsentere skolen ved den regionale konkurrence og uddeler kantinekort som præmier. Vinderen af DM i science skal repræsentere Danmark ved det europæiske science-OL.

 

Læs mere: http://www.emu.dk/modul/science-ol-euso

 

Kontaktperson på VG: KI

 

Drughunters
Medicinalvirksomheden Lundbeck afholder årligt en gymnasiekonkurrence i medicinaludvikling. Der er separate konkurrencer i kemi, biologi og bioteknologi og årligt udmeldes et tema. VG deltager normalt i mindst en af de tre fagkonkurrencer.

 

Læs mere: https://lundbeck.com/drughunters

 

Kontaktperson på VG: KI og JH

 

Opdigtet Onsdag
Skolens litteraturcafé Opdigtet Onsdag er for de elever, der er passionerede og nysgerrige, når det gælder nyere dansk litteratur. Her mødes man 4-6 gange om året i hyggelige afslappede rammer – ordet er frit, og der udveksles tanker og tilgange til litteraturen.
 

Den spontane læseglæde og personlige oplevelse af værket er i centrum – ikke analysemodeller og begreber. Cirka en gang om året forsøger vi at arrangere et besøg af en forfatter, så der er mulighed for at stille spørgsmål og høre om tilblivelsen af og tankerne bag bogen.

 

Kontaktperson på VG: DS og MB

 

Frisport
VG udbyder forskellige aktiviteter efter skoletid, hvor det ikke kun går ud på at bruge hovedet men også kroppen. Der vil blive udbudt en bred vifte at aktiviteter såsom Fodbold, Futsal, Håndbold, Volleyball, Kampsport, fysisktræning og løb.

 

Kontaktperson på VG: TP

 

Model United Nations
Model United Nations (MUN) er en simulering af arbejdet i FN´s sikkerhedsråd, hvor gymnasieelever fra forskellige lande med interesse for international politik mødes og diskuterer et bredt udvalg af aktuelle politiske emner, fx Israel-Palæstina og konflikten i Syrien.
 
De forskellige debatter følger samme protokoller og procedurer som det rigtige FN, og ud over de mange faglige input er Model United Nations-konferencer også en rigtig god mulighed at knytte venskaber på tværs af skoler og lande.

 

Læs mere: http://www.nmun.org/

 

Kontaktperson på VG: PH

 

UNF
Ungdommens Naturvidenskabelige Forening på Aarhus Universitet UNF afholder foredrag og camps i matematik, datalogi og naturvidenskab. Skolen er medlem af UNF, så I kan komme gratis ind til foredragene ved at vise studiekort.

 

Læs mere: https://aarhus.unf.dk/

 

Kontaktperson på VG: KS

 

Foredrag fra Søauditorierne
Vi livestreamer en række foredrag fra Søauditorierne, Aarhus Universitet, i 105. Der er fri adgang – både for elever og andre interesserede.

 

Læs mere: https://ofn.au.dk/sted/70

 

Kontaktperson på VG: KS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Bestil brochure

Bliv klogere på uddannelserne og studiemiljøet på Viborg Gymnasium.

BESTIL BROCHURE
 
Book en samtale

Book en samtale med en af vores studievejledere og få overblik og svar på dine spørgsmål.

BOOK SAMTALE