Kreative og kulturelle events

Kammerkor 

VG’s kammerkor er for dig, der kan lide at synge sammen med andre og for andre. Kammerkoret øver i frikvartererne og synger til forskellige begivenheder. For eksempel har koret sunget med Pernille Rosendahl til Snapsting og Martin Brygmann i Tinghallen.

Morgensamlinger 

Hvad har Lars fra kantinen, festforeningens formand, rektor og råbekoret til fælles? De er tit på scenen til en af VG’s morgensamlinger. Det er morgensamlingsudvalget, der planlægger og gennemfører samlingerne, som er hele skolens samlingssted med stort og småt på dagsordenen. I Coronatiden live-streamer vi morgensamlingerne ud i klasseværelserne.

Opdigtet Onsdag 

Skolens litteraturcafé Opdigtet Onsdag er for de elever, der er passionerede og nysgerrige, når det gælder nyere dansk litteratur. Her mødes man 4-6 gange om året i hyggelige afslappede rammer – ordet er frit, og der udveksles tanker og tilgange til litteraturen. Den spontane læseglæde og personlige oplevelse af værket er i centrum – ikke analysemodeller og begreber. Cirka en gang om året forsøger vi at arrangere et besøg af en forfatter, så der er mulighed for at stille spørgsmål og høre om tilblivelsen af og tankerne bag bogen.

Kontaktperson på VG: Ditte Bang Skovgård-Hansen

Run for the Slum 

Den første fredag i december løber VG for at hjælpe andre. Igen i 2019 fik vi samlet penge ind til et uddannelsesprojekt for gadebørn i Mumbai. Pengene blev afleveret på en to uger lang studietur til Indien i januar 2020.

Råbekor 

Hver morgensamling på VG bliver sluttet af med en opsang fra Råbekoret. Nyheder kommer under kærlig behandling med et humoristisk (og nogle gange lidt crazy) tvist.

Teaterkoncert 

Hvert andet år fyrer VG-elever den af til VG-teaterkoncerten i januar. Er du til sang, musik, dans, kostumer eller kulisser? Lige meget hvad, er der plads til, at alle kan udfolde deres kreativitet i et unikt fællesskab på tværs af uddannelser og årgange.

 

VG-Aid 

Hvert forår arrangerer gode kræfter i Elevrådet en støttekoncert, VG-Aid. Det er en aften med god stemning og masser af musik leveret af nuværende og tidligere VG-elever. Overskuddet går til indkøb af musikinstrumenter til skolens musikafdeling.