Uddannelse er meget mere end pensum.
Udfold dit talent på den fede måde.

 

Kom og bliv en del af noget større

På VG er der masser af muligheder for at involvere dig i ting, der giver mening for dig - og andre. Og vi har et væld af tilbud, aktiviteter og grupper.

Nogle tilbud er rendyrket faglighed, hvor du kan nørde igennem, mens andre handler om oplevelser, fællesskab og at gøre en forskel for andre. Her kan du dyrke dine interesser og få nye venner, og det er her, du bliver en del af VG sociale liv og vores traditioner.

Akademiet for Talentfulde Unge

Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er et toårigt forløb for 5 gymnasieelever udvalgt efter ansøgning. Sammen med elever fra andre gymnasier i Region Midt deltager de i blandt andet workshops, foredrag og virksomhedsbesøg for at blive bedre forberedt til en akademisk karriere. ATU-forløbet strækker sig over 2 år fra midten af 1.g til midten af 3.g og afsluttes med en diplomoverrækkelse.

Læs mere på atumidt.dk

Kontaktperson på VG: Kim Bruun

DM i science

Dette er en holdkonkurrence i teoretiske og eksperimentelle naturvidenskabelige kompetencer for 1.g’ere og 1.hf’ere. Sidste fredag før jul dyster alle interesserede holdvist i laboratoriet, og fokus er at lave fede eksperimenter og hygge. Vi udvælger dog også det hold, der skal repræsentere skolen ved den regionale konkurrence og uddeler kantinekort som præmier. Vinderen af DM i science skal repræsentere Danmark ved det europæiske science-OL.

Læs mere på emu.dk/modul/science-ol-euso

Kontaktperson på VG: Kim Bruun

Drughunters

Medicinalvirksomheden Lundbeck afholder årligt en gymnasiekonkurrence i medicinaludvikling. Der er separate konkurrencer i kemi, biologi og bioteknologi og årligt udmeldes et tema. VG deltager normalt i mindst en af de tre fagkonkurrencer.

Læs mere på lundbeck.com/drughunters

Kontaktperson på VG: Kim Bruun og Jacob Højgaard Thinggaard

Faglige OL-konkurrencer

Elever med biologi, kemi eller fysik på A- eller B-niveau får mulighed for at deltage i 1. runde i OL. Og dem, der klarer sig bedst, går videre til anden runde på Sjælland og ultimativt kan kvalificere sig til at repræsentere Danmark ved det internationale OL. Vi tilbyder er træningsgang før hver runde, hvor eleverne mødes og diskuterer opgaveløsning med en faglærer. Skolerunderne er for alle, men de efterfølgende runder næppe for mere end et par stykker.

Læs mere:

http://www.emu.dk/modul/biologiolympiade-0

http://www.kemiolympiade.dk/

http://www.fysikolympiade

Kontaktperson på VG: Kim Bruun

Frisport

VG udbyder forskellige aktiviteter efter skoletid, hvor det ikke kun går ud på at bruge hovedet men også kroppen. Der vil blive udbudt en bred vifte at aktiviteter såsom Fodbold, Futsal, Håndbold, Volleyball, Kampsport, fysisktræning og løb.

Kontaktperson på VG: Torben Frank Petersen

Georg Mohr

Georg Mohr-konkurrencen er en konkurrence i lidt anderledes matematik, end den vi normalt arbejder med på gymnasiet. Alle elever med matematik på A- og B-niveau får mulighed for at deltage i 1. runde. Og dem, der klarer sig bedst, går videre til anden runde. Skolen har en Georg Mohr-studiekreds, hvor eleverne mødes, regner og diskuterer opgaveløsning.

Læse mere: http://www.georgmohr.dk/

Kontaktperson på VG: Clemens Nordentoft

Kammerkor

VG’s kammerkor er for dig, der kan lide at synge sammen med andre og for andre. Kammerkoret øver i frikvartererne og synger til forskellige begivenheder. For eksempel har koret sunget med Pernille Rosendahl til Snapsting og Martin Brygmann i Tinghallen.

Lektiecafé

På VG er der lektiecafé hver onsdag kl. 13.30-16.00. Ud over en matematiklærer vil der være to lektiecaféassistenter i lektiecaféen, hvor du kan få hjælp til afleveringer og lektier. Lektiecaféen er for alle skolens elever, lige meget hvilket niveau eller trin, de befinder sig på, og man kan også bare komme, hvis man vil have et hyggeligt sted at lave sine lektier.

MasterClass

Skolen arrangerer hvert år MasterClasses i en række forskellige fag. De løber over et antal eftermiddage, hvor vi går i dybden med forskellige fagligheder og bruger skolens udstyr. Vi har fx afviklet masterclasses i eSport, kreativ tænkning, kryptologi, molekylær gastronomi og italiensk.

Kontaktperson på VG: Pernille Højgaard-Hansen

Model United Nations

Model United Nations (MUN) er en simulering af arbejdet i FN´s sikkerhedsråd, hvor gymnasieelever fra forskellige lande med interesse for international politik mødes og diskuterer et bredt udvalg af aktuelle politiske emner, fx Israel-Palæstina og konflikten i Syrien. De forskellige debatter følger samme protokoller og procedurer som det rigtige FN, og ud over de mange faglige input er Model United Nations-konferencer også en rigtig god mulighed at knytte venskaber på tværs af skoler og lande.

Læs mere: http://www.nmun.org/

Kontaktperson på VG: Kira Kaasgaard Bang

Morgensamlinger

Hvad har Lars fra kantinen, festforeningens formand, rektor og råbekoret til fælles? De er tit på scenen til en af VG’s morgensamlinger. Det er morgensamlingsudvalget, der planlægger og gennemfører samlingerne, som er hele skolens samlingssted med stort og småt på dagsordenen. I Coronatiden live-streamer vi morgensamlingerne ud i klasseværelserne.

Opdigtet Onsdag

Skolens litteraturcafé Opdigtet Onsdag er for de elever, der er passionerede og nysgerrige, når det gælder nyere dansk litteratur. Her mødes man 4-6 gange om året i hyggelige afslappede rammer – ordet er frit, og der udveksles tanker og tilgange til litteraturen. Den spontane læseglæde og personlige oplevelse af værket er i centrum – ikke analysemodeller og begreber. Cirka en gang om året forsøger vi at arrangere et besøg af en forfatter, så der er mulighed for at stille spørgsmål og høre om tilblivelsen af og tankerne bag bogen.

Kontaktperson på VG: Ditte Bang Skovgård-Hansen

Run for the Slum

Den første fredag i december løber VG for at hjælpe andre. Igen i 2019 fik vi samlet penge ind til et uddannelsesprojekt for gadebørn i Mumbai. Pengene blev afleveret på en to uger lang studietur til Indien i januar 2020.

Råbekor

Hver morgensamling på VG bliver sluttet af med en opsang fra Råbekoret. Nyheder kommer under kærlig behandling med et humoristisk (og nogle gange lidt crazy) tvist.

SubUniversity

SubUniversity er et mentorbaseret brobygningsprojekt mellem gymnasier i Region Midt og Aarhus Universitet. Man er tilknyttet universitetsstuderende som mentorer og deltager i et særligt mentorforløb på Aarhus Universitet. Mentorforløbet består af fire dagsseminarer som afholdes på Aarhus Universitets i løbet af 2.g, hvor der vil både være faglige oplæg og et program, som er tilrettelagt af mentorerne. SubUniversity er et mønsterbryderprojekt, vi efter ansøgning tilbyder 12 elever, der ikke har forældre med en akademisk uddannelse.

Læs mere: http://www.au.dk/subuniversity/

Kontaktperson på VG: Kim Bruun

Teaterkoncert

Hvert andet år fyrer VG-elever den af til VG-teaterkoncerten i januar. Er du til sang, musik, dans, kostumer eller kulisser? Lige meget hvad, er der plads til, at alle kan udfolde deres kreativitet i et unikt fællesskab på tværs af uddannelser og årgange.

 

Unge Forskere

3.g’ere, der har skrevet SRP i anvendt naturvidenskab, kan arbejde videre med sit projekt, møde andre teknikinteresserede og vinde attraktive præmier.

Læs mere: http://ungeforskere.danishsciencefactory.dk/

Kontaktperson på VG: Kim Bruun

VG-Aid

Hvert forår arrangerer gode kræfter i Elevrådet en støttekoncert, VG-Aid. Det er en aften med god stemning og masser af musik leveret af nuværende og tidligere VG-elever. Overskuddet går til indkøb af musikinstrumenter til skolens musikafdeling.