Seks offentlige foredrag på VGHF

06-09-2017

 kl. 19-21 i Auditoriet - Skaldehøjvej 12

Gratis adgang - ingen tilmelding - Alle er velkomne

 

Tirsdag den 3/10-2017: Islam i medierne?
Forfatter og tidl. lektor i dansk og religion på VGHF, Preben Brock Jacobsen, har ud fra 2800 artikler i 4 store aviser undersøgt, hvordan islam kommer til at fremstå i danske medier. Han mener, at der sker en skævvridning, så negative historier, unuancerede generaliseringer og rene fjendebilleder dominerer. Derved bliver det ikke tydeligt, at islam har mange ansigter, fx både som fredens og ufredens religion.
Preben Brock Jacobsen fortæller ud fra sin bog Islam i medierne (Systime 2017) og lægger op til diskussion af mediernes billede af islam. Preben Brock Jacobsen har bl.a. modtaget en sølvpris ved Best European Learning Materials Awards i oktober 2016. 

 

Onsdag den 25/10-2017: Det gode liv
Foredraget forsøger gennem filosofihistoriens forskellige bud på, hvad det gode liv er, og hvad det indeholder at forstyrre vores opfattelser af begreber som lykke, velvære og mening i forhold til livet. Foredraget beskæftiger sig med et bredt spænd af filosoffer fra Epikur til Thomas Scanlon. De forskellige bud belyses gennem hverdagens eksempler, og foredraget afsluttes med et syn på de forskellige pres det gode liv er under i dag.
Foredrag ved Kasper Ploug Jepsen, Lektor ved VGHF og underviser bl.a. i Filosofi.

 

Tirsdag den 31/10-2017: Hvorfor mennesket erobrede kloden
Hvorfor forsvandt neandertalere og denisovanere for mellem 20 og 60.000 år siden og hvorfor vandt vi – det moderne menneske – kampen? Er det den stærkeste der vinder den evolutionære udvikling eller afgør et samarbejde mellem individer udviklingsforløbet?
Livestreaming fra Aarhus Universitet med Professor Mikkel Heide Schierup og Professor Trine Bilde.

 

Tirsdag den 7/11-2017: Meteoritfaldet i Ejby – og historien om hvordan verden blev til
Den 6 februar 2016 blev himlen over det østlige Sjælland oplyst af en meget kraftig ildkugle. I Københavnsområdet hørtes voldsomme overlydsbrag og kort efter faldt en byge af meteoritter ned i området omkring Ejby. Meteoritfaldet var Danmarkshistoriens største og det andet i Danmark på bare 7 år. Hvad sker der når Jorden rammes af små og store klippestykker, og hvad kan de fortælle om Solsystemets dannelse?
Foredrag ved Henning Haack - kendt fra både TV og andre medier og regnes for Danmarks førende meteoritekspert. Han er en levende fortæller og kombinerer det faglige med en forrygende fremstilling af meteoritfaldet i Ejby. Foredraget sker i samarbejde med Selskabet for naturlærens Udbredelse.

 

Tirsdag den 14/11-2017: Inspiration fra naturen
Velcro er en imitation af planten burre, idéer til medicin udspringer af dyr, der er immune for kræft, og fremtidens kirurgi byder måske på lim inspireret af blåmuslingernes. Hør hvordan naturen inspirerer forskerne til nye, revolutionærende opfindelser.
Livestreaming fra Aarhus Universitet med Professor Tobias Wang og Lektor Henrik Birkedal.

 

Tirsdag den 21/11-2017: Big Bang og det usynlige univers
Mørkt stof og mørk energi udgør 95 % af universet. Men vi ved faktisk ikke, hvad det er. Uden det mørke stof ville vi og livet imidlertid ikke eksistere. Løfter den nyeste forskning i kosmologi sløret for hvad det usynlige univers egentlig består af?
Livestreaming fra Aarhus Universitet med Professor Steen Hannestad.

 

undefined

 

 

 

Tilbage til oversigten