Offentlige foredrag på VGHF - efteråret 2019

27-08-2019

 kl. 19-21 i Auditoriet - Skaldehøjvej 12

Gratis adgang - ingen tilmelding - Alle er velkomne

 

8/10 - På rumkrydstogt ud i Solsystemet

Livestreaming ved professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Med blandt andet en række rumsonder har vi fået ny viden om vores Solsystems planeter, deres måner og om småplaneter, asteroider og kometer. Rumsonderne har taget betagende billeder og deres målinger afslører fascinerende naturscenerier og verdener som er meget forskellige fra Jordens.
Note: Foredraget er en opdateret udgave af et tidligere foredrag i serien.

 

5/11 - Mennesker i klimaets brændpunkter

Livestreaming ved professor i klimaforandringer Sebastian H. Mernild, Nansen Centeret, Bergen og journalisterne Lars From og Klaus Dohm, Jyllands-Posten.

Tag med to journalister på en opdagelsesrejse Jorden rundt til klimaets brændpunkter hvor stadig mere vildt og uforudsigeligt vejr forandrer levevilkårene for helt almindelige mennesker. Og hør klimaprofessoren fortælle om indianernes, fiskernes, landmændenes og kvægavlernes udfordringer.

 

12/11 - Hvordan is og vand dannede Danmark

Livestreaming ved professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience og lektor i geologi Nicolaj Krog Larsen, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet.

Det danske landskab bærer tydeligt præg af at være dannet af is og vand: vi har alle bemærket smeltevandsletter og morænelandskaber samt store sten som blev medbragt af isen fra Norge eller Sverige under de seneste istider. Men helt præcist hvornår og hvordan er det danske landskab blevet skabt – og hvad er forbindelsen til bjergene mod nord?
Note: Foredraget er en opdateret udgave af et tidligere foredrag i serien. 

 

19/11 -Forædling af mennesket – før og nu

Livestreaming ved professor i zoofysiologi Tobias Wang, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

Den vordende videnskab i biologi kom til at spille en vigtig rolle i fremkomsten af arvehygiejne og eugenik og om hvordan nutidens enorme landvindinger inden for genterapi og genetiske tests skaber vigtige etiske dilemmaer som flere og flere af os vil stifte bekendtskab med – fx når vi får børn, bliver syge eller er pårørende.

 

Se indbydelse i pdf-format her

 

 

Tilbage til oversigten