Offentlige foredrag på VGHF efteråret 2018

06-09-2018

  kl. 19-21 i Auditoriet - Skaldehøjvej 12

Gratis adgang - ingen tilmelding - Alle er velkomne

 

25/9 - Smagen af øl
Livestreaming med brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium.
Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, og selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel meget forskelligt. I foredraget hører du om gærens, maltens, humlens og selve brygprocessens betydning for smagen af øllet.
Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

 

30/10 - Naturens nyttige dræbermolekyler
Livestreaming ved lektor i kemisk biologi Thomas Bjørnskov Poulsen, Aarhus Universitet.
Effektiv medicin er en af grundstenene i vores moderne samfund, og foredraget beskæftiger sig med de af naturens egne medicinske stoffer som forskere har opdaget, fremstillet og forbedret over de seneste årtier med det primære formål at slå andre organismer ihjel som kan true vores helbred.

 

13/11 - Vulkaner og samfund gennem tiderne
Livestreaming ved professor i geoscience Christian Tegner og professor i miljøhumaniora Felix Riede.
I foredraget sættes fokus på udbruddet af vulkanen Laacher See i Tyskland for 13.000 år siden, vulkanudbruddet på øen Santorini i Middelhavet for knap 3.600 år siden samt på en stribe sammenfaldende vulkanudbrud i det sjette århundrede af vores egen tid. I alle tre tilfælde er der tråde til de nordiske lande – på godt og ondt.

 

20/11 - Antistof
Livestreaming ved professor i fysik Jeffrey S. Hangst, Aarhus Universitet.
Ordet ‘antistof’ fremkalder ofte vilde forestillinger om fx dommedagsvåben eller energikilde til rumskibe. Men hvad er de videnskabelige facts om antistof? I foredraget introduceres fysikernes teori bag antistof og vi kigger nærmere på det eneste antistofatom som det er lykkedes forskerne at fremstille: antihydrogen.

 

se indbydelse i pdf-format her

Tilbage til oversigten