Offentlige foredrag i foråret 2018

09-02-2018

  kl. 19-21 i Auditoriet - Skaldehøjvej 12

Gratis adgang - ingen tilmelding - Alle er velkomne

 

6/3 - Kunsten på VGHF
Rundvisning med Thorkild NB Nielsen, Galleri NB.
Kom med på en rundvisning blandt kunsten på Viborg Gymnasium & HF og hør nogle af de fascinerende historier bag værkerne. ”Kunsten er mit liv” er mottoet for vores rundviser, Thorkild NB Nielsen fra Galleri NB, så der er nærmest garanti for at aftenen bliver en af forårets helt store kunstoplevelser.

 

13/3 - Menneskedyret homo sapiens
Livestreaming ved professor Peter Teglberg Madsen, Aarhus Universitet.
Foredraget giver et indblik i vores fjerne evolutionshistorie og afdækker, hvilken anatomisk rodebunke menneskekroppen rent faktisk er - med lån af en lang række af vores forfædres organer, som havde helt andre funktioner end vores nuværende. Du vil også høre eksempler på, hvordan vores adfærd i høj grad styres af menneskedyrets biologi og forhistorie – og altså ikke, vores frie vilje alene.

 

20/3 - Jordens og livets udvikling
Livestreaming ved professor i geologi Minik Rosing, Københavns Universitet.
Siden de levende organismer udviklede evnen til at udnytte energien i Solens lys, har livet overtaget kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning, reguleret klimaet, og måske endda haft en afgørende indflydelse på selve den faste Jords kemiske udvikling. I foredraget kigges på om livet i virkeligheden er den dominerende geologiske kraft på Jorden.

 

4/4 - Kinesisk kosmologi
Foredrag ved Jens Havskov. Sinolog med speciale om Qigong, og underviser i kinesisk på VGHF. Han har trænet Taijiquan i mere end 30 år i DK og Kina.
Foredraget vil give en introduktion til grundtræk i kinesisk kosmologi og dets begreber, herunder Yin/Yang og ”Qi”, der ligger til grund for kinesernes årtusindgamle opfattelse af sindet og kroppen. Der vil specielt blive gjort rede for disse principper i forbindelse med praksis af Qigong og Taijiquan.
Foredraget vil indbefatte praktiske øvelser, så medbring flade sko og løst tøj. 

 

10/4 - Ig Nobel Prize: first laugh, then think
Livestreaming by the founder of the Ig Nobel Prize, Marc Abrahams, and three price winners.
The lecture is taught in English/Foredraget afholdes på letforståeligt engelsk.
The evening will begin with a short lecture from the founder of the prize Marc Abrahams who, with a twinkle in the eye, will talk about the prize and some of the prize winners and their research “which neither can or should be repeated” - for example "Can a Cat Be Both a Solid and a Liquid?"
Warning: The lectures are not suitable for the humourless. :-)

 

18/4 - 12-tals piger eller kreativitet?
Foredrag ved Rane Willerslev, professor og direktør for Nationalmuseet
Alle siger, at Danmark skal være et innovationssamfund, og at vi kun kan klare os i den globale konkurrence, hvis vi kan få nye ideer og skabe kreative løsninger. Spørgsmålet er bare om vores uddannelsessystem leder frem mod mere innovation? I mine øjne har uddannelsessystemet stirret sig blind på ligegyldige færdigheder, korrekte besvarelser og høje karakter. I stedet bør der faglighed, leg med ideer og en læringskultur, der tillader, at vi fejler produktivt ind i uddannelsessystemet.

 

Foredraget kræver billet, der købes på http://kortlink.dk/su8n

 

25/4 - Krig i Orcia-dalen - AFLYST
Foredrag ved Martin Kvist Petersen, Lektor i Italiensk ved VGHF
Den britisk-amerikanske forfatter Iris Origo, udførte under Anden verdenskrig et heroisk hjælpearbejde for børn, jøder og flygtninge i den smukke Orcia-dal i det sydlige Toscana, mens kampene rykkede nærmere for hver dag. Hun nedskrev alle sine oplevelser og refleksioner i en krigsdagbog, som først nu er under oversættelse til dansk. Foredraget vil påpege vigtige pointer og passager i bogen.

 

Se indbydelse i pdf-format her

 

undefined

Tilbage til oversigten