Offentlige foredrag foråret 2017

12-01-2017

Offentlige foredrag

kl. 19 - 21 i Auditoriet på Viborg Gymnasium & HF - Skaldehøjvej 12

 

Gratis adgang - Ingen tilmelding - Alle er velkomne 

 

Onsdag den 1/3-2017: Når dyr bliver trælse
Skarver, bramgæs, krondyr, gråsæler, ulve og råger er naturligt hjemhørende i den danske fauna. Men dyrene er både elsket og hadet. Hvad sker der egentligt når en dyreart pludselig bliver uønsket? Hvor stort er problemet og hvordan løser vi det?   
Livestreaming fra Aarhus Universitet med Professor Jesper Madsen.

 

Onsdag den 8/3-2017: Tillid - og matematikken bag vores viden om tillid
En meget høj grad af tillid gør de nordiske lande anderledes end resten af verden. Få et indblik i den moderne forskning i tillid, og hør hvordan ”hård” matematik bruges til at forstå hvordan et blødt fænomen som tillid påvirker samfundet og vores liv.
Livestreaming fra Aarhus Universitet med Professor Christian Bjørnskov.

 

Onsdag den 15/3-2017: Det elektroniske menneske
Små elektroder med en svag elektrisk strøm kan indopereres i patienter for at hjælpe mod alvorlige sygdomme som Parkinson, epilepsi, kroniske smerter og vandladningsforstyrrelser. Hør om neurokirurgernes seneste våben i kampen mod svære nervesygdomme.
Livestreaming fra Aarhus Universitet med Professor, overlæge Jens Christian Hedemann Sørensen.

 

Onsdag den 22/3-2017: Auschwitz-overleveren Primo Levi og hans humanistiske odyssé
Jøderne i nazisternes kz-lejre blev ikke alene myrdet i gaskamrene, men var endog i levende live mål for en systematisk nedbrydning af deres blotte status af mennesker. Den italienske kemiker og jøde Primo Levi overlevede Auschwitz og forsøgte med sine bøger at afdække umenneskeliggørelsens ideologi.    
Foredraget belyser hvordan Levis forfatterskab bearbejder denne ideologi og formulerer et humanistisk modsvar mod erfaringerne fra kz-lejren i kraft af Odysseus-figuren med linjer tilbage til Dante og Homer.
Foredrag ved Martin Kvist Petersen, Lektor i Italiensk ved VGHF

 

Tirsdag den 28/3-2017: Med Solen som nabo
Uden Solen var der ikke liv på Jorden. Men den energi vi får fra Solen ændrer sig gennem tiden og påvirker i høj grad klimaet på Jorden. Hør om hvordan Solen har styret istiderne og hvordan eksplosioner på Solen kan få fatale konsekvenser.
Livestreaming fra Aarhus Universitet med Lektorerne Mads Faurschou Knudsen og Christoffer Karoff.

 

Onsdag den 5/4-2017: Kina, kontrasternes land
Billedforedraget skal ses som et forsøg på at skildre Kina og den udvikling landet har gennemgået fra slut-firserne og frem til i dag. Dette gøres ved at redegøre for forskellige oplevelser i Kina gennem rejser, studier, og træning i taijiquan, m.m. Der gives en lille indføring i kinesisk historie og filosofi og ikke mindst forsøges der at give et bud på hvorfor vi aldrig mister vores fascination af ??, ”Riget i Midten”.
Foredrag ved Jens Tovborg Havskov Jensen, Lektor i Kinesisk ved VGHF

 

Se oversigt over de offentlige foredrag

 

 

 

 

 

Tilbage til oversigten