Hverdagen på VGHF

Vi vil gerne give dig et realistisk billede af, hvordan dit barns hverdag på VGHF vil se ud. Du kan læse om vores uddannelser, studieretninger og fagpakker, og så vil vi gerne give dig et indblik i vores mange spændende tilbud i og uden for undervisningen. Sidst men ikke mindst vil du forhåbentlig få en fornemmelse af alle de sociale oplevelser, som også venter dit barn på VGHF.

First movers og et internationalt fokus

Viborg Gymnasium & HF er en moderne, innovativ og internationalt orienteret skole. De fysiske rammer er fuldstændig opdaterede til det 21. århundrede og vi råder over alle de faciliteter, der kendetegner et ambitiøst gymnasium.

 

Skolen er kendt og anerkendt for at have et ”first mover mindset”. Det betyder blandt andet, at vi er blandt de første med mange nye tiltag – såvel undervisningsmetoder og -teknikker som rent teknologisk. For eksempel benytter vi Flipped classroom, en digital undervisningsmetode, hvor nogle af vores lærere optager oplæg og undervisningssekvenser digitalt, som eleverne anvender derhjemme som forberedelse til efterfølgende opgaveløsning i timerne. Vi har desuden investeret i 3D-printere samt online-værktøjer som Restudy, der er online-videoundervisning og Lektier Online, hvor studerende fra Aarhus Universitet tilbyder gratis lektiehjælp efter skoletid.

 

VGHF er en skole med internationale relationer og et stort fokus på viden og færdigheder til at kunne være en del af vores globale samfund. Derfor har vi flere nye
internationale studieretninger fx med studieophold i Boston. Vi tilbyder selvfølgelig også forskellige studieretningsrelaterede sprog- og studierejser.

 

Det fulde potentiale bliver forløst

På VGHF er vi voldsomt ambitiøse på vores elevers vegne. Vores erklærede mål er at være rigtig gode til at forløse den enkeltes potentiale, altså gøre den enkelte så god som overhovedet muligt med afsæt i vedkommendes faglige ståsted. Vi anvender derfor i vores stræben avancerede nye undervisningsmetoder, som ifølge den nyeste forskning fra Stanford University, kan hjælpe eleverne med at folde deres faglige potentiale ud. Blandt andet arbejder vi intenst på, at vores elever hver især bliver klar over, hvad der lige præcis gavner den enkelte bedst at arbejde med.

En anden side af samme sag er det gode elevmiljø. Forskning viser, at en væsentlig del af udvikling af talent handler om at være i et inspirerende miljø. Netop VGHFs gode, sociale elevmiljø hjælper vores elever til at forløse deres fulde faglige potentiale.

 

 


 
Bestil brochure

Bliv klogere på uddannelserne og studiemiljøet på Viborg Gymnasium & HF.

BESTIL BROCHURE
 
Book en samtale

Book en samtale med en af vores studievejledere og få overblik og svar på dine spørgsmål.

BOOK SAMTALE