Lyst til en uddannelse med både
teori og praksis? Vælg HF på VG.

 

Talentforløb og samarbejdspartnere

Er du et sportsligt eller kreativt talent, kan du blive en del af Viborg Gymnasiums talenthold.

Undervisningen på talentholdet er tilrettelagt, så du først møder kl. 950 tirsdag og torsdag, så du har plads til at dyrke dit talent.

Som elev på talentholdet har du næsten de samme valgmuligheder som alle andre HF-elever på Viborg Gymnasium og kan frit sammensætte dit valg mellem fem af de seks almindelige fagpakker og valgfag, så det passer præcist til dig og dine interesser. Eneste undtagelse er, at du ikke kan vælge SundPæd.

For at komme på talentholdet skal du:

Søge optagelse på HF ved Viborg Gymnasium senest den 1. marts via optagelse.dk. Skriv i kommentarfeltet at du gerne vil på talentholdet.

Søge optagelse på talentholdet ved enten:

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vicerektor Pernille Højgaard-Hansen på 86671533 eller ph@vghf.dk.

ART-GK

- STX ELLER HF KOMBINERET MED BILLEDKUNST, SCENEKUNST, SKRIVEKUNST ELLER MUSIK

Vil du gerne blive dygtig til musik, scenekunst, billedkunst eller skrivekunst og samtidig tage en gymnasieuddannelse i et stærk, kreativt miljø, hvor faglighed og fællesskab går hånd i hånd?

Et tæt samarbejde mellem Kulturskolen Viborg og Viborg Gymnasium betyder, at du faktisk kan begge dele. Vi sørger nemlig for, at du som elev på Kulturskolens talentforløb - ART-GK - får skræddersyet dine skemaer, så store afleveringer ikke falder sammen med turnéer og forestillinger. Og du vil opleve en hverdag, som hænger sammen med både skolearbejdet og tid til at øve eller arbejde kunstnerisk.

Som elev på ART-GK har du mulighed for at tage en STX på fire år eller en HF på tre år.

Se folder om ART-GK her.

Se mere på Kulturskolens hjemmeside her


TEAM DANMARK

- STX KOMBINERET MED EN SPORTSLIG KARRIERE

Hvis du TeamDanmark-elev, kan du gennemføre gymnasieuddannelsen via et fireårigt forløb på Viborg Gymnasium. Forløbet gør det muligt for dig at kombinere en elitesportslig satsning med en ungdomsuddannelse på fleksible vilkår.

Du kan vælge den studieretning du vil, for der bliver plads til din sport ved siden af. Du får mulighed for morgentræning, færre timer og lektier i hverdagen og dermed bedre mulighed for en sammenhængende hverdag, hvor der er plads til skole, sport og dit sociale liv.

Er du godkendt af Team Danmark, og benytter du dig af muligheden for at forlænge din uddannelse, kan du få SU i det ekstra studieår.