Motivation og medbestemmelse

Viborg Gymnasium er ikke bare et almindeligt gymnasium. Det er en skole, der voksede frem for at tilbyde de unge noget nyt og bedre - og sådan er det stadig.

Det var dengang tilbage i 1971, hvor bukserne var brede, og hvor både elever og lærere havde langt og uredt hår. En gruppe gymnasielærere i Viborg syntes, at gymnasiet var blevet for gammeldags. Og derfor lavede de deres eget gymnasium i nogle lånte lokaler på Overlund Skole. Her ville de udvikle ny pædagogik og lave en skole, der gav mening for de unge.

Dengang mente mange, at gymnasierne var blevet for gammeldags og elitære. Unge, hvis mor og far ikke havde en lang uddannelse, ville også på gymnasiet. Og blandt de unge var der stadig mere højlydte krav om medbestemmelse.

Skolen voksede, og i 1974 flyttede gymnasiet ind i sine egne bygninger, hvor der var masser af muligheder for at være sammen på tværs af klasserne i de store åbne fælleslokaler. Meget har ændret sig siden da, og tiden er ikke så politisk, som den var under ungdomsoprøret. Det er VG heller ikke. Men vi har holdt fast i noget af vores DNA fra dengang.

Vi har stadig fokus på motivation og medbestemmelse. Vi mener, at du som elev bliver dygtigere og fagligt skarpere i samarbejdet med andre elever og med lærerne. Vi vil uddanne dygtige, kreative unge, der vil gøre en forskel. På VG lærer du alt det, der står i bøgerne – og meget mere.

Her bliver du ikke talt til. Du bliver talt med - og vi tror på, at du udvikler dig fagligt, når du bliver taget alvorligt. På VG går vi langt for at tingene skal give mening. Vi tager ud i verden og tager verden med ind i klasselokalet.

Her er du ikke bare til – du er med.