Goodbye India - Hello Denmark

De sidste 14 dage er fløjet af sted, utallige kilometer er kørt og flere tusinde billeder er taget.

Den sidste dag i det solrige Indien, bød på en lille køretur på 4-5 indiske timer, fra Jaipur til Agra i en bumlende bus. I Agra oplevede vi et af vores store ønsker, nemlig Taj Mahal. Taj Mahal er et flot gravmæle, som er bygget af marmor og dette mente vi var et must, når man er i Indien.

Ved Taj Mahal fik vi igen lov til at lege turister med guide, fik taget sjove billeder foran Taj Mahal og nydt den sidste sol inden kolde Danmark.

Efter Taj Mahal ventede der os igen ca. 5 timers køretur videre fra Agra til Delhi, hvor vi skulle flyve fra. Vi ankom til Delhi nær midnatstid, men inden den lange flyvetur, var der tid til det sidste indiske måltid, på en fin restaurant, der havde holdt ekstra åbnet for os.

 

 

 

jacob og christian foto.JPG

Cricket er Indiens nationalsport.

 

Hjem til faste priser og Burger King

Klokken 03.30 den 10/2/2012 tjekkede vi ind til vores fly mod Doha. Inden var kufferterne nøje blevet målt og vejet, samtidig med at tøj, sko og souvenirs blev smidt fra kuffert til kuffert for at få regnestykket til at gå op. Der blev også tid til den sidste udfordring med det nogle gange mærkværdige indiske system, nemlig at få vekslet penge.

Under flyveturen, var stemningen blandt klassen høj, men hurtigt satte de mange oplevelser og indtryk ind og de fleste faldt i søvn, så de var udhvilede  til det længe ventede måltid i Kastrup på ”Burger King”.

Nu, 4 timer inden ankomst til Viborg, kører snakken om savn til dansk mad eller om man kan tillade sig at prutte om prisen i H&M, ligesom i Mumbais gader.  

På vores tur har vi oplevet Indien på mange måder og kan hver gang konkludere at Indien er et struktureret kaos med store kontraster til Danmark, hvilket gør at vi kan lære noget af inderne såvel som de kan lære noget af os. Til dette kaos og de uforudsete ting som vi i løbet af turen er blevet udsat for, har vi med et smil på læben været gode til at sige: ”This is India”. 

 

af Louise og Mette.

jacob og cristian foto 1.JPG